FAQ

? Wat is microfiltratie?
Ultrahoge efficiënte filtratiefilters tot een submicron-niveau, wat leidt tot een algeheel zuiverheidsniveau dat superieur is aan normale brandstofstroomfiltratie. Het filtersysteem maakt gebruik van gepatenteerde compressietechnologie in combinatie met dieptemedia om de hoogste filtratie-efficiëntie te garanderen.

? Wat is het verschil tussen microfiltratie en standaardfiltratie?
Elke motor en automatische transmissie is uitgerust met een standaard of full-flow filter, die de grote deeltjes verwijdert die directe schade aan voertuigsystemen zouden kunnen veroorzaken. Maar omdat er voldoende vloeistofstroom door het filter moet worden gehandhaafd, moet het element permeabel zijn, wat resulteert in een filtering van deeltjes van niet kleiner dan 10 tot 15 micron. De meeste verontreinigingen zijn echter veel kleiner dan 10 micron en kunnen gemakkelijk door een standaardfilter gaan. Bypassfiltratie is nodig om 5-10% van de vloeistofstroom weg te filteren, waardoor tegendruk wordt vermeden die wordt veroorzaakt door extra filtratie rechtstreeks in het oliecircuit.

? Wat zijn de voordelen van microfiltratie?
Microfiltratie resulteert in superieure vloeistofzuiverheid voor elk smeer- of krachtoverbrengingsvloeistofsysteem, inclusief automatische transmissievloeistof (ATF), motoroliën en hydraulische oliën. Over het algemeen resulteert microfiltratie in minder storingen, minder uitvaltijd, minder afgewerkte olie en een langere levensduur van de apparatuur.

? Waarom heb ik extra filtratie nodig (anders dan in de fabriek uitgerust)?
Doorstroomfilters in de fabriek zijn ontworpen om een ​​minimale afscherming van deeltjes (roet- en koolstofdeeltjes van 15 micron of groter) te bieden om de lagerbescherming te behouden en toch een gespecificeerd debiet te behouden, maar op zijn beurt verliest het een aanzienlijke mate van oliereinheid. Negentig procent van de motorslijtage is afkomstig van deeltjes tussen 0,5 en 2,0 micron.
Het NTF-filtersysteem verwijdert verontreinigende deeltjes tot een grootte van 0,5 micron. De reden om een ​​NTF-filter aan uw bestaande systeem toe te voegen, is om de smeerolie te reinigen, zodat de motor 100% van de tijd op schone olie kan draaien. Door de olie schoon te houden, elimineert u meer dan 90% van de meeste motorslijtage.

Hoe zit het met de opbouw van zuur in de motor?
Bijtend zuur wordt voornamelijk gevormd door het doorblazen van zwavel tijdens het verbrandingsproces. Wanneer zwaveldeeltjes worden gecombineerd met vocht in het carter, wordt zuur gevormd, wat op zijn beurt de TBN of de hoeveelheid basisch basismateriaal in de olie vermindert. Als een van de twee producten die nodig zijn om dit zuur te vormen (zwaveldeeltjes en vocht) uit de olie wordt verwijderd, kan er geen overmatige zuurvorming plaatsvinden. Het NTF-bypassfilter handhaaft een hoog en acceptabel TBN-niveau door het vocht uit de smeerolie te verwijderen. Om de niet-zwavelzuren te bestrijden die zich in minieme hoeveelheden kunnen vormen (als gevolg van atmosferische oxidatie), worden kleine hoeveelheden gebruikte alkalische basisreserve aangevuld met de toevoeging van make-upolie tijdens het onderhoud van het NTF-bypassoliefilter .

? Waarom hebben de grote fabrikanten het NTF-filtersysteem niet geïnstalleerd terwijl de motor / transmissie wordt vervaardigd?
Er zijn twee klassieke basisredenen: ten eerste verhoogt het toevoegen van aftermarket-producten als fabrieksapparatuur de prijs van de producten. Ten tweede hebben de fabrikanten veroudering in de motoren ingebouwd, zodat ze vervangende onderdelen en motoren aan u, de consument, kunnen blijven verkopen. Fabrikanten veranderen echter langzaam hun mening. Ze concentreren zich steeds meer op levensduurverlenging en lage onderhoudskosten om een ​​concurrerende marktpositie te verwerven en te behouden. Door deze trend wekt microfiltratie hun interesse. In feite passen 2 grote autofabrikanten NTF-filtersystemen toe op hun automatische transmissies.

? Wat is uw garantiebescherming?
Alle filtratiesystemen van NTF hebben een garantie van 3 jaar op vakmanschap, materialen en defecte apparatuur veroorzaakt door NTF-filtersystemen. Onze filters hebben ook een 100% tevredenheidsgarantie! Ik heb gehoord dat olie “kapot gaat” tijdens service en regelmatig moet worden vervangen om motoren en hydraulische systemen tegen schade te beschermen.
De meeste experts zijn het erover eens dat de basiseigenschappen van olie tijdens gebruik niet veranderen. Olie kan echter zodanig vervuild raken door deeltjes en vocht dat het het smeersysteem niet kan beschermen tegen slijtage en corrosie. Vervuiling kan worden verminderd en op een laag niveau worden gehouden met behulp van ultrafijne filtratie. Ultrafijne filtratie van NTF kan de nuttige levensduur van olie met 80-90% verlengen in cartersmeersystemen voor motoren.

Ik heb full flow filters op al mijn apparatuur. Zijn doorstroomfilters niet voldoende om olie schoon te houden?
Doorstroomfilters doen waarvoor ze zijn ontworpen, namelijk het verwijderen van vaste stoffen in het bereik van 10-25 micron. Ze zijn niet ontworpen om deeltjes in het zogenaamde slijtagebereik te verwijderen (de speling van 2-10 micron die wordt aangetroffen in lagers, pompen en kleppen), noch verwijderen ze vocht of lakverbindingen die zich in olie vormen. Gedurende de levensduur van de apparatuur (zelfs goed onderhouden apparatuur) kunnen zich lakken en slib vormen op onderdelen en kleppen, afdichtingen, pompen en vloeistofdoorgangen verstoppen.

? Hoe houdt NTF olie op een zuiverheidsniveau dat superieur is aan nieuwe olie?
Nieuwe olie bevat vaak deeltjes in het slijtagebereik die de door de fabrikant van de apparatuur gespecificeerde maximale vervuilingsniveaus overschrijden! Door deeltjes in het slijtagebereik te verwijderen, evenals het vocht en de vernissen die zich tijdens het gebruik in olie vormen, houdt NTF de olie in feite op een zuiverheidsniveau dat de specificaties van de nieuwe olie- en apparatuurfabrikanten overtreft.

? Als ik een NTF-filter installeer op mijn draaiende motor, zal mijn motor dan niet van smeerolie verhongeren?
Nee! Het principe achter ons 30-jarig succes is dat het systeem is aangesloten op het oliecircuit “IN BYPASS.” Zelfs als u een volledige verstopping zou creëren op zowel de inlaat- als de uitlaatleidingen van de NTF-unit, zou het full-flow-systeem nog steeds zijn werk doen. In werkelijkheid kunnen conventionele oliefilters nooit effectief filteren. Ze worden in de hoofdstroom van het oliecircuit geplaatst en moeten relatief grof zijn om een ​​voldoende stroomsnelheid te garanderen. De best mogelijke retentiewaarden van deze full flow filters die tegenwoordig in gebruik zijn, zijn ongeveer 15 micron. U moet olie aan de motor toevoegen om het volume in de filterbus en de verbindingsleiding te evenaren. Maar het debiet door het NTF-element is klein in vergelijking met de oliestroom naar de motor. Er zullen geen veranderingen in oliedruk of -volume worden waargenomen. We raden sterk aan om een ​​deel van de besparingen door het gebruik van NTF te besteden aan driemaandelijkse olieanalyse (of analyse met de gebruikelijke olieverversingsintervallen). Dit geeft betere informatie over de motorcondities dan alleen olieverversingen, en biedt de zekerheid dat het additievenpakket en het aantal deeltjes in de olie deze geschikt maken voor continu gebruik.

Herstelt het terugwinnen van olie met behulp van ultrafijne filtratie de oorspronkelijke kleur van de olie?
Soms wel en soms niet. Sommige industriële smeervloeistoffen zullen een dramatisch herstel van hun oorspronkelijke kleur vertonen, mogelijk tot het punt waarop ze niet van nieuwe vloeistof kunnen worden onderscheiden. Bijna elke vloeistof zal een zichtbare verbetering in reinheid vertonen door de verwijdering van vocht en deeltjes in het “slijtagebereik” (0,5-15 micron) voor motoren en hydraulische / smeersystemen. De donkere kleur die overblijft, is het verfeffect dat de koolstofas ​​heeft op de oliemoleculen. We vertrouwen op laboratoriumanalyses om ons te vertellen hoe schoon de olie is en dat de olie geschikt is voor continu gebruik.

? Hoe kan ik meer leren?
NTF beantwoordt graag al uw vragen over microfiltratie, of over specifieke projecten waarbij we momenteel betrokken zijn. Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoon, fax of e-mail.